Trage Tocht Voorst

Op ons programma voor vandaag stond een wandeling langs het water en onder de bomen. De Tage Tocht Voorst van Rob Wolfs leek hiervoor ons een prima invulling.  Zie ook “wolfswandelplan.nl”. Vanaf de kerk in Voorst over rustige wegen naar de IJssel. Het was ook “Open Monumentendag” dus een drukte van jewelste bij ruïne van Slot Nijenbeek.  In november 2013 hebben we deze route al eens gelopen en het valt mij op dat ik toen dezelfde foto heb gemaakt van de ruïne. 

Halverwege de route gingen we naar de hoger gelegen Veluwse Bandijk. Deze slingerende bomendijk bracht ons naar een graspad langs de Voorsterbeek en zo weer terug naar de geparkeerde auto in Voorst. Ondertussen liet Josephine zich aanvallen door brandnetels. Gelukkig groeide de weegbree er naast, galant aangereikt door schrijver dezes. Het hielp ook nog. Verderop was men zo vriendelijk geweest de brandnetels en gras langs de beek weg te maaien. Moet manshoog geweest zijn, zo laat in het seizoen.

Onderweg ook een groep wandelaars tegengekomen met daarbij een (oud) collega van ons die ik met genoegen vastgelegd heb op de gevoelige plaat. Het was op een punt met het enige bankje van de hele route, waar wij bezig waren onze lunch te verorberen.  Hier was ook een kleine koker weggestopt waar regelmatig een fietser een rol papier uithaalde en daarop iets schreef. Wij vermoeden dat het iets te maken heeft met geocaching.

die staat er al een tijdje
grote wit/zwarte vogel
in de verte de ruïne
de ruíne
De IJssel
Bekkens?
Voorsterbeek
Man aan Voorsterbeek
Einde Voorsterbeek