Achterpark & kroontjes

Vorige zondag en vandaag weer eens een wandeling gemaakt in het park achter het paleis ’t Loo.  De eerste keer was een tropisch warme dag en zijn we redelijk vroeg gestart. Het is sowieso een stuk koeler onder de bomen. Toen maar één foto gemaakt van een paar chagrijnig kijkende ganzen.

Vandaag ook maar een paar plaatjes geschoten. Een kudde wilde zwijnen was zo vriendelijk om even voorbij te rennen. Beide keren lekker gewandeld.

Bij “De Naald” zijn gisteren de onlangs geplaatste 8 kroontjes onthuld. Ze zitten op de palen van het hekwerk rond het monument. Kosten ruim €16.000. Naast de gemeente leverden Erfgoedplatform Apeldoorn, Stichting Monumentenbezit, Rabobank Apeldoorn, Paleis het Loo en de wijkraad De Naald een bijdrage. 

Apeldoorn wil meer met deze zichtbare en minder zichtbare Oranjesporen doen. Op deze manier wil de stad veel bezoekers uit binnen- en buitenland verleiden tot een bezoek. De eerste bezoeker heb ik al meteen “betrapt”. Overigens heb ik lange tijd gedacht dat de obelisk eigenlijk staat voor een hele grote middelvinger. Tja.

ze ziet ze denken: ga weg man
de kroontjes, €2000 per stuk
direct al bezoekers, drukte van jewelste
in het achterpark nog steeds mooie hei
familieruzie die uitmondde in een geweldsuitbarsting