Wassenaar

In de tweede week van mei was ons tijdelijk verblijf een prachtig, vrijwel nieuw, vakantiehuis in Wassenaar. Niet in het dorp zelf maar een kilometer of wat ten noorden ervan op het terrein van een voormalige bloembollenkweker wiens land was teruggegeven aan de natuur en dat nu een deel uitmaakt van het natuurreservaat “Lentevreugd”.  Wat overigens ook de naam was van het vakantieverblijf.  Vanuit het huis keken we uit op dit reservaat met Konikspaarden en Schotse hooglanders. Aan de andere kant ligt “Pan van Persijn”, een heerlijk bos met leuke wandelroutes. Het bos is omheind maar wij kregen de sleutel van het hek pal naast onze stek.

Via dit bos liepen we zo dwars door de duinen naar Katwijk en het noorden of naar het Wassenaarse Strand de andere kant op.

We hebben er een heel leuke tijd gehad en zijn ook nog, nog net op tijd, naar de Keukenhof geweest. Zie het volgende bericht.

Hoewel strandwandelingen de hoofdmoot waren, ook rond Wassenaar, met zijn armoedige optrekjes, gefietst en een bezoek gebracht aan de Koninklijke Landgoederen de Horsten aan de rand van Wassenaar.

 

ze hielden ons goed in de gaten
die ook
In het bos achter ons huis veel rupsen van de kardinaalmutsstippelmot gezien
ze hingen in lange draden over de bospaden
Restanten van de Atlantikwal in het bos “Pan van Persijn”.
ook de nijlgans liet zich regelmatig zien
er moet in het water gelopen worden
Theehuis in “de Horsten”
Vrouwlief daalt af van de seringenberg in “de Horsten”
eendenkooien
hier komt ons nieuwe landgoed