Huizen

De laatste dagen van mei hebben wij doorgebracht in Huizen.  Van dit plaatsje hebben we weinig gezien, van de omgeving wat meer. Allereerst een compliment voor het Fletcher hotel “Nautisch Kwartier” waar we verbleven.  Prima kamer met een magnifiek uitzicht. Na aankomst een kleine wandeling naar Pier Huizen vanwaar wij, zittend op een bankje, genoten van het uitzicht.  Iemand, met talent hiervoor, had een basaltsteen rechtop gezet.  Helaas niet voor lang want de dag erop was het kunstwerk teniet gedaan.

De dag daarna een rondje gefietst, langs het Gooimeer, met aan de overkant Almere Haven, via Naarden Vesting en weer terug naar Huizen. Korte stops voor een lunch en een kijkje bij het mooi gelegen huis waar vrouwlief ooit een paar jaar heeft gewoond.

De video hierboven is echt heel geslaagd, die moet je kijken. Hieronder nog een paar extra foto’s.

Het hotel, op een afstandje. ©Josephine
Het hotel, dichterbij. ©Josephine. Zie je dat de dakpannen blauw zijn?
Uitzicht, by night ©Josephine. Schemering.
Uitzicht, by night ©Josephine. Het is stil geworden.
Uitzicht, by night ©Josephine. Sterretjes in aantocht.
Uitzicht, by night ©Josephine. Nu met sterretjes.
Brem, overal op de hei. ©Josephine. Ik ben zo dol op geel . En brem. Maar ik wist niet dat in mijn jeugd de hele hei er rond dit jaargetijde vol mee stond. Verklaart veel.
Brem, overal. ©Josephine. Mijn vriendin Jettie zou gezegd hebben, dat die lichtstralen engeltjes zijn. Zo zie je maar, wat je al niet vindt in het Gooise bos.