Park Berg & Bos

Park Berg & Bos is in 1934 aangelegd. Het was een werkverschaffingsproject in de crisisjaren 30. Op die plek lag tot in de 19e eeuw een waterleiding om de fonteinen en waterwerken van Paleis Het Loo van water te voorzien.

Vooraan in het park ligt restaurant “de Boschvijver” altijd goed voor een drankje of een lekker hapje. Je hebt vanuit het terras een prachtig uitzicht over de bosvijver.

In het park vind je ook “de Apenheul” zeer zeker een bezoek waard.

Verder een uitkijktoren, speelweide en een klimbos waarin met behulp van touwen en platformen routes door de bomen zijn uitgezet.

Ook de “wilde” zwijnen ontbreken niet.

In het park zijn verscheidene wandelroutes uitgezet. Een ervan hebben we de “Escher” route genoemd. Je loopt namelijk alleen maar omhoog, zo lijkt het. Er loopt ook een route van “Apeldoorntevoet.nl” door het park met een zeer aparte bewijzering.

Iets buiten deze route ligt een piramide, een bouwwerk dat in eerste instantie 15 meter hoog moest worden maar dat paste niet in het bestemmingsplan. Ook de bewoners van de aangrenzende wijk hadden nogal wat bezwaren. De piramide staat er sinds 2004. En is een initiatief van Stichting EON (Bibliotheca Biografica). Dat is een wereldwijde organisatie die biografieën verzameld. De piramide zelf bestaat uit 30 granieten stenen en er liggen  rondom stenen los op de grond. Geïnteresseerden kunnen tegen betaling hun levensverhaal laten bewaren voor het nageslacht. Dit gebeurt in digitale vorm op internet, maar elke deelnemer krijgt ter nagedachtenis ook een granieten steen van 1500 kilo. In elke steen past ook een herinneringscapsule waar mensen een persoonlijk voorwerp in kunnen stoppen. De levensverhalen zelf staan op internet. 

Ik heb ze nog niet kunnen vinden.