IJsbeeldenfestival

Het IJsbeeldenfestival in de oude NS-loods vlakbij het NS-station Zwolle bezocht. De ijsbeelden worden gemaakt van zelfgemaakt ijs en sneeuw. Zo’n 275.000 kilo ijs en dezelfde hoeveelheid sneeuw. De grote blokken ijs zijn zo’n 2 meter hoog, 1.20 meter breed en 50 centimeter diep. Dit ijs heeft een heel mooie kleur en is kristalhelder. Het produceren van het ijs gebeurt in Zuid-Frankrijk.  In laagjes wordt het water bevroren op een temperatuur van – 30°C. Dit alles gebeurt met een draaiende beweging om een zo kristal helder ijs te krijgen als mogelijk. Als de blokken ijs zich eenmaal gevormd hebben worden ze per koelcontainer op een temperatuur van – 10°C naar de locatie getransporteerd. De sneeuw wordt gemaakt van schilferijs, dat door een ‘snowcrusher’ heel fijn wordt gemalen, zodat er als het ware poedersneeuw ontstaat. Deze wordt vervolgens met behulp van een sneeuwkanon op de juiste plek geblazen.

We waren er vroeg bij maar evengoed was het eigenlijk geen doen om rustig een foto te maken. Steeds als je dacht, nu kan het, verscheen er weer een ongenood hoofd in de zoeker. Was ook nog flink koud in de loods, de The North Face Etip Glove Thermohandschoenen kwamen goed van pas. Vond fotograferen sowieso moeilijk vanwege de rare kleuren en de gladde oppervlakten.

Ook de boekhandel Waanders In de Broeren bezocht. Voor ons een ideale boekhandel, mooie ambiance ( voormalige kerk) , goed restaurant en genoeg boeken. Bezoek waard, alleen al vanwege de heerlijke Zwolse mosterdsoep. 

20151228-Zwolle-021
Giraffen
rr
bbbbrrrr
Zebra
Zebra
Boekhandel
Boekhandel Waanders in de Broeren
20151228-Zwolle-050
Orgel Broerenkerk