ENKA dag fotoclub De Veluwe

De temperatuur was iets hoger dan de afgelopen dagen, het werd wel 4 graden Celcius.  Dus lekker warm gekleed al vroeg op pad naar het Enka terrein in Ede. Het ligt vlakbij station Ede-Wageningen. Een stukje over de geschiedenis ervan vind je o.a. hier.

Aan de andere kant van het spoor ligt het kazernecomplex waar ik eind jaren 60 ruim een jaar was gelegerd als dienstplichtig militair. De laatste foto laat de ingang er van zien zoals ik me herinner, maar natuurlijk zonder de airco. De kazerne is op 1 januari 2011 overgegaan in handen van de gemeente Ede. Voor de kazerneterreinen zijn vergaande plannen bedacht. Samen met de naastgelegen identieke Mauritskazerne vormt de JWF het deelplan, enclave genoemd in de plannen, Maurits-zuid.

Deze dag stond in het teken van urbexfotografie en een modellenshoot. Ik had me opgegeven voor het laatste. In de ochtend uitleg van Chaïm en Bart Pronk (externe fotograaf). Gekozen was voor het thema sport in deze leegstaande fabrieken.  Het model, slechts gekleed in broekje en halter, werd ook nog regelmatig nat gesproeid maar hield zich kranig ( tot de pauze ). Na de pauze konden we zelf aan de slag in 2 groepjes van 4.

Al met al een leerzame dag. De titelfoto en de urbexfoto’s zijn gemaakt met bestaand licht. Die van Christa met de lichtopstelling van Bert. Onderstaande foto is het resultaat van de middagsessie o.l.v. Chaïm.

 

Middagmodel
Middagmodel
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Christa in het blauw
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Weinig spanning met blauw
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hal met blauw
Johan Willem Friso kazerne
Johan Willem Friso kazerne