Lindenhove Apeldoorn

In januari 2018 werd met staande ovatie het bouwbord onthuld voor de renovatie van de “Lindenhove” serviceflat uit 1973. Bijzonder is dat vanwege de enorme energiebesparing en reductie van de onderhoudskosten de bewoners niet meer servicekosten zouden gaan betalen. De bedoeling was dat het project eind 2018 zou zijn afgerond.

De aanleiding voor deze omvangrijke renovatie lag in het feit dat, net als bij veel andere gebouwen uit de jaren ’60-’70, de hele schil van het gebouw toe was aan vervanging. Ook waren er veel klachten over het comfort van het binnenklimaat in zomer en winter, zorgen over het complexe onderhoudsvraagstuk en over veiligheid van balkons.

Omdat de banken niet zaten te springen om e.e.a. te financieren heeft de gemeente Apeldoorn en het Nationaal Energiebespaarfonds (NEF) leningen verstrekt. Het restant financiert de VVE  met RVO subsidie en eigen middelen. Eerder had de gemeente subsidie vertrekt voor het maken van een plan van aanpak.

Het ging allemaal niet voorspoedig met het project. Problemen met asbest en geldgebrek wordt gezegd. Er is nu ruim twee jaar verstreken en de voorkant van het gebouw is min of meer klaar. De steigers zijn hier vandaag weggehaald maar aan de achterkant ligt de renovatie al heel lang compleet stil. Geen idee wanneer dit project afgerond wordt.

Je zult maar een appartement aan de achterzijde hebben. Wil je dat in de verkoop zetten kun je in ieder geval melden dat het beschikt over een gedurfd balkon met een authentieke uitstraling.

 

Weg met de steigers
hoe zo zorgen om een veilig balkon?
stil