Baerkenhaeghen voor de Vrouw

Hallo vrouwen van Nederland,

Mag ik mij allereerst even voorstellen.

Ik ben, zeg maar, een vrouw op leeftijd en inmiddels al tientallen jaren weduwe. Niet onbemiddeld en volkomen onafhankelijk van wie of wat dan ook. Alhoewel ik aardig thuis ben in de internetwereld van heden ten dage was het opzetten van een eigen site mij te veel moeite. Derhalve heb ik de eigenaar van deze site gevraagd of ik hier een eigen rubriek mag beginnen. Het simpele feit dat u dit nu leest bewijst dat het dus mag. Eerder genoemde eigenaar heeft beloofd dat hij zich op geen enkele wijze zal bemoeien met de inhoud mits ik mij aan de wettelijke wet- en regelgeving houd.

U vraagt zich nu ongetwijfeld af waarom ik zo nodig een dergelijke rubriek wil beginnen en dat ga ik nu uitleggen. Al jaren erger ik mij verschrikkelijk aan de positie van de vrouw in de huidige Nederlandse samenleving. Met name als ik een vergelijk maak van de situatie van zo pak weg een jaar of 70 geleden. In deze rubriek ga ik op ongeregelde tijden, afhankelijk van hoe ik mij voel, in op genoemde situatie en ook geef ik gevraagd en ongevraagd advies hoe een en ander weer ten goede kan worden gekeerd.

Deze rubriek is bedoeld voor vrouwen, primaten van het andere geslacht mogen nu afscheid nemen. De titel is een grapje mijnerzijds en een verhaspeling van de titel van een reeks boeken uit het verleden en de naam van de eigenaar van de site. Ik hoop dat hij het mij niet euvel duidt.

Uiteraard mag u commentaar leveren, ik hou echt van complimentjes.

 

Aansluitend op mijn eerste bericht in deze rubriek mijn grootste ergernis van dit moment:

Waarom zijn vrouwen deel gaan nemen aan het arbeidsproces?

Waar is de tijd gebleven dat het inkomen van de man voldoende was om zijn gezin te onderhouden en kon de vrouw zich bezig houden met haar natuurlijke taken, hoofd van het huishouden en opvoeden van de kinderen.

Kijk even naar de gevolgen:

De prijs van een eenvoudig huis is afgestemd op twee inkomens.

De opvoeding van kinderen wordt overgelaten aan de school en/of nog erger aan de straat.

Een op de drie huwelijken strandt omdat beide partners klem zitten in hun, door de samenleving, opgelegde rol.

En zo kan ik, en u ongetwijfeld ook, zo nog wel even doorgaan.

De volgende maal ga ik aan de hand van de onvolprezen Baedeker voor de Vrouw in op hoe wij deze voor alle partijen noodlottige situatie weer ten goede kunnen keren.

Tot ziens.

Eén antwoord op “Baerkenhaeghen voor de Vrouw”

  1. U heeft volkomen gelijk. De combinatie van twee banen buitenshuis kan alleen maar schade opleveren voor het huwelijk, het gezin en de opvoeding, en dat doet het dan inderdaad ook.
    Ik hoop dat uw onvolprezen Baedeker voor de Vrouw ook ingaat op hoe een Man onvolprezen kan worden. En hoe Man en Vrouw dan samen de samenleving zullen bewegen om weer gewoon bij huis te werken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *